Kdo smo

jed1Restavracija Brič se nahaja v Dekanih, natančneje na stari cesti iz Kopra proti Ljubljani.

Naša kulinarika temelji na ribjih jedeh, seveda je nekaj jedi tudi za zahtevne mesojedce kot tudi vegetarijance.

Veliko je surovih jedi, med katerimi pred gosti pripravljamo brancinov karpačo, ki ga pred gosti tudi mariniramo z vrhunskim oljčnim oljem in solnim cvetom, ki pripomoreta k harmoniji naših okusov. Kvarnerske škampe, sashimi tunja, sveže ladinke (dondole) in tudi jadranske kozice prepustimo mariniranje našim gostom.

V naših prostorih sprejmemo do sto gostov, poleti pa Vas postrežemo na senčni letni terasi, kjer sprejmemo še dodatnih 80 gostov. Pred restavracijo nudimo lastno parkirišče, primerno tudi avtobusom. Za najmlajše obiskovalce imamo priskrbljeno urejeno igrišče, ter balinišče. Izvajamo tudi dejavnost cateringa, nudimo možnost raznih rojstnodnevnih praznovanj ter organizacijo porok. Ponujamo tudi skupinske oglede vinske kleti Brič, kjer Vas lahko pogostimo in razvajamo z vrhunskimi vini.

jed2Zavedamo se, da je za dobro jed potrebna kakovostna surovina, zato smo si uredili vrt na katerem zraste veliko zelenjave in zelišč. Če pa le ni dosti zelenjave na našem vrtu, pa sodelujemo z okoliškimi kmetijami.

Trudimo se sami zamesiti 5 vrst domačih testenin (pljukanci, fuži, črni rezanci, polnozrnati rezanci, ravioli z ribjim nadevom, sirom, jurčki in ohrovtom »vrzotami«), ki jih povežemo z morskimi sadeži ali pa svežimi tartufi.

Naš jedilnik prilagajamo letnim časom in tistemu kar nam naše morje ponudi od sveže ribe, medtem ko pri mesu stremimo k dobro uležanemu slovenskemu govedu.

Pri izboru vin poleg vin Posestva Brič, ki predstavljajo za nas zrcalo gastronomske ponudbe pri spajanju z izbranimi jedmi, razpolagamo še z več kot 300 različnimi vini Slovenske Istre, Goriških brd, Vipave, Krasa, Štajerske Slovenije, Prekmurja, Bizeljskega, Dolenjske in Bele krajine ter tudi najbolj znanih svetovnih vin, penin in šampanjcev od Hrvaške, Italije, Francije, Amerike in Gruzije.